Munaton kääretorttu

AINEKSET:

3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
2dl sokeria
2dl maitoa
2rkl rypsiöljyä

(2-3rkl kaakaojauhetta suklaiseen versioon)

Täyte:
1-2dl kermaa
1-1,5dl marjoja (käytin mustikkaa)
sokeria maun mukaan

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja öljy. Sekoita mahdollisimman vähän, vain niin että ainekset sekoittuvat keskenään, sillä taikina sitkistyy helposti.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille levitä tasaiseksi. Paista 225 asteessa n. 8-10min. Taikinan kuuluu jäädä vaaleaksi, kärähtää tosi nopeasti.

3. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille.

4. Valmista täyte ja levitä levylle. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen pötköksi. Laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään ennen kuin leikkaat sen paloiksi.

HUOM! Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, itselläni ehti olla liian kauan ja siksi kääretortusta tuli epäsiisti ja vaikeasti leikattava. Voit tarvittaessa myös leikata kuivia kovia reunoja irti. Jos käytät isoa peltiä, kannattaa taikina ehkä kaksinkertaistaa.
Vinkki! Anna kääretortun levätä yön yli jääkaapissa kelmulla peitettynä. Kääretortusta tulee entistäkin parempi, kosteampi ja helpommin leikattava.






Kommentit

  1. kiitos reseptistä! Nyt on rulla jääkaapissa tekeytymässä :)

    VastaaPoista
  2. Lähtee samantien testiin meidän allergikolle (ja kahdelle ei allergiselle). Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  3. Hienoa että sopiva resepti löytyi. Paistoajan kanssa saa olla todella tarkkana. Toivottavasti onnistui!

    VastaaPoista
  4. Kuinka monelle tämä ohje on noin suunnilleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeesta tulee yksi pellillinen, eli sanoisin että noin 20 palaa :)

      Poista
  5. Vanha julkaisu, mutta pakko silti kommentoida, että tästä tuli todella hyvä myös gluteenittomilla jauhoilla :) Pienenä muutoksena, niin kääntelin lastalla vielä lopuksi siivilän läpi yhden ylimääräisen desin gluteenitonta jauhoa, koska taikina oli niin juoksevaa. Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
  6. Erittäin hyvä ohje, kiitos! Tein satsin tuplana. Levystä tulikin varsin paksu, vaikka tein sen gluteenittomana ja maidottomana - tämä oli positiivinen yllätys. Laitoin reilut 6 rkl tummaa kaakaojauhetta, tuli ihanan suklainen ja tumma pohja. Käytin Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta, ja maidon korvasin Plantin ruokakermalla. Muita muutoksia aineksiin tai määriin en tehnyt. Tästä pohjasta saisi superhyviä mokkapalojakin. Suosittelen. :)

    VastaaPoista
  7. Ja olennainen lisäys gluteenittoman ja maidottoman pohjan tehneeltä: käytin tätä reseptiä ainoastaan pohjan osalta. Pakko vielä mainita: tätä pohjaa maistaessa ei edes huomaa eroa tavanomaisiin, maito- ja gluteenipitoisiin pohjiin. Voi tosiaan käyttää mihin tarkoitukseen vaan. Kiitos vielä!

    VastaaPoista
  8. Tässä juuri leivotaan poikani kanssa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit